+8618258300528

Vannløselige stabilisatorer er den vanligste typen

Hjem / Nyheter / Bransjenyheter / Vannløselige stabilisatorer er den vanligste typen

Vannløselige stabilisatorer er den vanligste typen

Vannløselige stabilisatorer er den vanligste typen som brukes i maskinbroderi. De er også den eneste typen stabilisatorer som kan brukes som basisstoff uten tilleggsmaterialer.
PVA er en av de viktigste biologisk nedbrytbare syntetiske harpiksene avledet fra petroleumsbaserte kilder; den er fleksibel, gjennomsiktig, giftfri og biokompatibel. Men på grunn av tilstedeværelsen av hydrofile hydroksylgrupper i sidekjeden til PVA-harpiks, når den plasseres i fuktige eller vannmiljøer, vil den svelle eller oppløses; derfor må den modifiseres for vannmotstand.
Selvklebende stabilisator
PVA vannløselig broderi-støttefilmstabilisator er en av de vanligste stabilisatorene som brukes i maskinbroderi. Det blir ofte referert til med forskjellige navn: vannløselig stabilisator, vannløselig topping, vaske bort stabilisator, vannfilmstandard og mer.
Navnet er basert på dets evne til å løse seg opp i vann uten å etterlate noen rester. Det er spesielt nyttig når en avrivbar eller bortskåret stabilisator ikke fungerer med et bestemt stoff, for eksempel arvekjoler eller delikate stoffer.
Den er også en utmerket basestabilisator for trådmalingsprosjekter, siden den gir et solid fundament for sømmene dine og bygger ikke opp under tette sting. Dette kan være spesielt nyttig når du broderer frittstående blonder eller visse lapper.
Når du kjøper en vannløselig stabilisator, sørg for å lese spesifikasjonene nøye, da de kan inneholde viktig informasjon som hvor lang tid det tar for stabilisatoren å løse seg opp i vann og ved hvilken temperatur. Dette vil hjelpe deg å velge riktig stabilisator for ditt neste prosjekt.
Påstrykningsstabilisator
Hvis du ønsker å brodere på stoff som har en lur eller hevede fibre, er det viktig å bruke stabilisator. Dette kan eliminere rynking og gi deg et mer ensartet utseende til slutt.
Det er noen forskjellige typer stabilisatorer tilgjengelig som kan brukes i maskinbroderi. Disse inkluderer rive-away, wash-away og varme-away stabilisatorer.
Avrivbar stabilisator er designet for å fjernes etter søm, og forhindrer tunnelering og forvrengning av stingene. Disse stabilisatorene er vanligvis en tyngre vekt enn en vannløselig stabilisator, og kan kjøpes i forskjellige tykkelser.
Avvaskbar stabilisator er perfekt for stoff med høy luv, og eliminerer tendensen til at sømmer forsvinner i stoffluren. Disse stabilisatorene kan fjernes ved å renne vann eller bløtlegge i vann og skylle bort etter at broderiet er ferdig.
Vannløselig stabilisator
En vannløselig stabilisator er en bakside som er oppløst i vann. Du bruker denne typen stabilisator som topper eller bakside for broderiprosjekter. Det er en lett, rivende, webbing-lignende stabilisator som presses til stoffet før eller etter brodering.
Den brukes for å forhindre at sømmer blir borte i teksturerte stoffer, for eksempel strikkede plagg og frotté. Det fungerer også godt på stablede stoffer.
Denne vannløselige stabilisatoren er et flott alternativ til rive-away og cut-away stabilisatorer. Den er perfekt for prosjekter som er for delikate eller rene til å fungere med en avrivbar eller avskåret stabilisator.
Noen produsenters vaske-away ligner et ikke-vevet grensesnitt, mens andre er som en tykk film som du kan bøyle og deretter løse opp i vann. Du vil oppdage at denne stabilisatoren er spesielt nyttig for brodering på blonder eller organza, siden den ikke stivner som en film. Det er også et godt valg for prosjekter på gjennomsiktige stoffer. Det vil vare lenge under normale temperaturforhold.
Papirstabilisator
Denne typen stabilisatorer er ypperlig for brodering på frotté og strikkevarer. Den kan påføres over stoffet og deretter vil en lett dugg av vann løse det opp og etterlate arbeidet pent og rent.
En annen fordel med denne typen er at den enkelt kan fjernes senere hvis du forbereder arbeidet ditt for vask. Noen av disse produktene har også en rive-av-funksjon som vil hjelpe deg med å bli kvitt restene etter at prosjektet er fullført.
Den vanligste bruken av denne typen stabilisatorer er for frittstående blondebroderi. Det er et godt valg når blondene trenger mye støtte og ikke skal vaskes ofte.
Stabilisatorer kan brukes med alle typer broderi. Velg den som fungerer best for ditt spesifikke prosjekt og stoff. Det er viktig å vurdere størrelsen på designet, tetthet og antall sting, bakgrunnsstoff, trådtype og sømstil.